Doorgaan naar hoofdcontent

Serie-tips: History

De meesten zullen het wel met mij eens zijn als ik zeg dat er soms niets boven een Netflix & chill avondje gaat. Iedereen heeft wel zo zijn eigen smaak als het gaat om series. De een houdt van komedies en de ander weer van romantiek. Mijn grote liefde ligt bij series die zich afspelen in andere tijdperken. Hieronder mijn favorieten.

BLACK SAILS netflix/videoland
Een serie die zich afspeelt in het Caribisch gebied begin 18de eeuw. In Black Sails zie je de avonturen van Kapitein Flint en zijn bemanning. Het speelt zich af op New Providence Island waar de piraten zich huizen, maar van allerlei kanten belaagd worden en ze moeten vechten voor hun voortbestaan. De serie heeft een zeer interessante verhaallijn en heeft ook een onverwachte, maar leuke twist. Een must-see als je van piraten houdt!  


MARCO POLO netflix
De serie gaat over de ontdekkingsreiziger Marco Polo en zijn tijd aan het hof van Koeblai Khan. Hier wordt achtergelaten door zijn vader als een onderpand, zodat hij zelf vrijgelaten kan worden. Tijdens zijn verblijf leert Marco niet alleen veel van het Mongoolse rijk, maar brengt hij ook zijn zienswijzen over. Een zeer interessante serie als je houdt van de Aziatische geschiedenis. Na vele series gericht op de Europese geschiedenis is dit toch wel weer verfrissend.


VIKINGS netflix
Ik denk dat velen deze serie al gezien hebben of er iets over gehoord hebben (en anders heb je vast onder een steen gelegen). De serie speelt, je raadt het al, af in het tijdperk van de vikingen in Scandinaviƫ. De vikingen van Kattegat gaan jaarlijks op rooftocht naar het oosten. Boer Ragnar heeft echter gehoord dat er grotere schatten te vinden zijn in het westen en vaart samen met een aantal andere vikingen richting het westen om daar rooftochten de toen.

Deze serie behoort tot een van mijn favorieten. Waarom? Ragnar Lothbrok is een heel interessant hoofdpersonage (en genot voor het oog) waarvan, of je het nou wil of niet, je zeker gaat houden. Bovendien is het gebaseerd op historie en daarmee in grote lijnen historisch verantwoord.


The Last Kingdom netflix
Mocht je Vikings al volledig gebingewatched hebben, wees dan niet getreurd van The Last Kingdom is een prima vervanger. Net zoals Vikings speelt deze serie zich ook af in het vikingtijdperk, maar nu meer gericht op wat er zich allemaal afspeelde in Engeland. In de serie volg je Uhtred, zoon en erfgenaam van de heer van Bebbanburg in Northumbria. Als jongen word hij gevangen genomen door Vikingen en groeit hij op als een van hen. Naarmate hij opgroeit word zijn loyaliteit op de proef gesteld: is hij een Viking of kiest hij toch voor de Engelsen?  

De serie heeft een goed uitgewerkt verhaal en mooi geschoten en realistische scenes. Als je als kijker een beetje oplet, pik je misschien ook nog wat historisch besef mee ook. Een serie vol conflicten, geweld en tegenstelling, maar aan de andere kant ook vriendschap en liefde. Ook niet geheel onbelangrijk is natuurlijk Alexander Dreymon die de hoofdpersoon goed neerzet. 

TABOO videoland
Wie wil er nou geen serie zien met in de hoofdrol Tom Hardy? Ik ken ze in ieder geval niet. Bovendien neemt hij niet alleen de hoofdrol voor zijn rekening, maar produceerde hij de serie Taboo ook nog eens. Taboo speelt zich af in het Londen van 1814. James Delaney, een avonturier, keert na jaren van afwezigheid weer terug naar huis om de begrafenis van zijn vader bij te wonen. Zijn komst is een grote schok voor velen, want men geloofde dat hij gestorven was op zee. Zijn vader heeft alles aan James achtergelaten, ook een zeer belangrijk stukje grond in de VS waar velen hun pijlen op gericht hebben. In de serie zie je hoe James strijdt tegen zowel de Compagnie en de Kroon voor het behoudt van zijn stuk grond. James speelt een spel met iedereen die tegen hem is en gebruikt daarbij zijn verleden in Afrika.

Het verhaal in de serie zit erg goed in elkaar. Verraad en bedrog voeren de hoofdtoon. Zoals verwacht is de hoofdpersoon geweldig neergezet door Tom Hardy. Toch zou er soms wat meer vaart in de serie mogen zitten en is het soms moeilijk om geboeid te blijven. Desondanks is ook deze en must-see! 

PEAKY BLINDERS netflix/videoland
Deze serie is favoriet! Peaky Blinders is de naam van een criminele bende, actief in de jaren na de eerste wereldoorlog in de achterstandswijk Small Heath in Birmingham. De bende wordt gerund door de familie Shelby die zich probeert op te werken in de Engelse onderwereld. Het brein van de familie, Thomas ‘Tommy’ Shelby, is net zoals zijn twee broers getraumatiseerd door de oorlog. Nu hij weer terug is moet hij zijn draai weer zien te vinden, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Thomas is vastberaden om zijn familie en zichzelf rijkdom en macht te bezorgen middels allerlei criminele activiteiten met alle gevolgen van dien.

Alle ingrediĆ«nten voor een boeiende serie zijn aanwezig. De serie laat ook zien wat voor heftige impact de Eerste Wereldoorlog had en de gevolgen van die impact. Daarnaast maakt niet alleen de hoofdpersoon gespeeld door Cillian Murphy indruk, maar ook de andere rollen (zoals Aunt Polly, Arthur Shelby) zijn geweldig gecast. Ik kan niet anders zeggen dat als je het nog niet gezien hebt je hem op je kijklijst moet zetten! 




Reacties

Populaire posts van deze blog

10x Childhood Ruined

De waarheid kan soms een opluchting zijn, maar kan ook de wereld maken tot een koude en bittere plek. Wat hier zo meteen gepresenteerd wordt is het tweede. 1. Nu snappen we eindelijk waarom het POP eye is 2. Is it? 3. Hey! It's my birthday... 4. Suck it up 5. WTF 6. U can never unsee it 7. IT'S A TRAP! 8. Did u just assume my gender? 9. Now u know 10. Blaze it & praise it